Ακολουθώντας την προτροπή του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη, συγκροτείται ομάδα πρωτοβουλίας ανεξάρτητων Θεσσαλονικέων και καλούμε κάθε συμπολίτη που συμμερίζεται τις αρχές και τους στόχους της ιδρυτικής διακήρυξης, να συστρατευθεί μαζί μας.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

« Οι  αντιδράσεις των Ελλήνων πρέπει να λάβουν το χαρακτήρα  αντιστασιακού- απελευθερωτικού αγώνα», απέναντι στα μέτρα που προωθεί και εφαρμόζει το καθεστώς πολιτικό σύστημα, με τις εντολές της τρόικας και εντολοδόχο και εκτελεστή τους την κυβέρνηση.


Ο Μίκης Θεοδωράκης σήμανε το τέλος της περιόδου  ενδοτικότητας στα εθνικά μας θέματα  που χαρακτήρισαν την πολιτική των τελευταίων 20 χρόνων (σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, το Κυπριακό).
Τόνισε πώς «ούτε τετραγωνικό μέτρο» εθνικού χώρου δεν είναι διαπραγματεύσιμο, καμιά χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν είναι αποδεκτή,  καμιά μορφή σχεδίου Ανάν δεν είναι αποδεκτή,  και πως η μόνη απάντηση που έχει να λάβει  η Νέα Τάξη που δρα στην περιοχή μας (με τα γειτονικά κράτη να διεκδικούν όλα μονομερώς εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εθνικής μας ακεραιότητας) είναι ότι «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  

Υποστήριξε ότι με την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας, λέγοντας ότι λησμονήθηκαν οι αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.

Επικαλέστηκε στο σημείο αυτό την επιστημονική άποψη του καθηγητή Γεώργιου  Κασιμάτη, ο οποίος αναφερόμενος στο «Μνημόνιο», είπε ότι «πρόκειται για συμφωνίες ντροπής, που παραβιάζουν όλες τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και το ελληνικό Σύνταγμα».
Υποστήριξε ακόμη ότι, δίνουν το δικαίωμα στους δανειστές, εφόσον η Ελλάδα δεν τηρήσει τα όσα έχει συμφωνήσει, να κατάσχουν ακόμη και την Ακρόπολη, ελληνικά νησιά, την πολεμική αεροπορία και ότι αυτοί κρίνουν αναγκαίο. «Η Ελλάδα δεν είναι πια ανεξάρτητη», τόνισε και χαρακτήρισε «πραξικοπηματική» την παρουσία της Τρόικας στη χώρα μας.

Η κριτική του άγγιξε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε για «παθητική στάση», απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.

Τόνισε έτσι την ανάγκη για κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη, συσπείρωση και  ενεργοποίηση όλων των ομάδων και μεμονωμένων πολιτών με σκοπό την λεπτομερή επεξεργασία και συμπλήρωση του πατριωτικού κοινωνικού πολιτικού χάρτη που εξήγγειλε.

Όμως  «αυτό, μπορεί να το εγγυηθεί μόνο ένας ανεξάρτητος και υπεύθυνος λαός».

Από εμάς τους ίδιους, τόνισε, θα γυρέψουμε την έξοδο από το σημερινό αδιέξοδο και την κατάσταση ντροπής που μας οδήγησαν. 


Είπε  ότι στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να οργανώσουμε ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας με σκοπό την ενημέρωση και την ανάπτυξη δράσεων, ώσπου σε ένα επόμενο βήμα οι επιτροπές αυτές θα έρθουν σε επαφή για την εφαρμογή συντονισμένων δράσεων.
Ο Μίκης άναψε τη σπίθα.
Σ’ εμάς μένει να την κάνουμε φωτιά που θα λαμπαδιάσει την ψυχή και το νού των συμπατριωτών μας, για να φέξει πάλι φωτεινός ο Ελληνικός ουρανός που αυτή την ώρα είναι σκοτεινός, πλακωμένος από τα βαριά σύννεφα της μεγάλης απώλειας (της εθνικής Ανεξαρτησίας μας) και της μεγάλης οδύνης της δοτής και διατεταγμένης λαϊκής φτώχειας.
Οι ώρες είναι δύσκολες, γι’ αυτό είναι και μεγάλες.
Είναι οι ώρες που οι ωδίνες του τοκετού φανερώνουν το πλησίασμα της γέννας.
Μια καινούργια Ελλάδα πρέπει να γεννηθεί, διότι αυτό που σήμερα λέγεται Ελλάδα, δεν ανταποκρίνεται  ούτε στην  ιστορική συνέχειά της, ούτε στην ιδιοσυστασία τής Ελληνικής ύπαρξης.
Ο Μέγας Μίκης, άναψε τη «ΣΠΙΘΑ».
Δεν υπάρχει κανένας άλλος, πέρα από εμάς, για να τη φυσήξει, ώστε να γίνει φλόγα, φωτιά, πυρκαϊά, που θα κάψει ότι σαθρό και βρώμικο αρρωσταίνει την  κοινωνία μας.
Εμείς είμαστε αυτός που περιμένουμε.
Εμείς είμαστε αυτό που θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου