Ακολουθώντας την προτροπή του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη, συγκροτείται ομάδα πρωτοβουλίας ανεξάρτητων Θεσσαλονικέων και καλούμε κάθε συμπολίτη που συμμερίζεται τις αρχές και τους στόχους της ιδρυτικής διακήρυξης, να συστρατευθεί μαζί μας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΙΛΩΝ

Ο/Η  ενδιαφερόμενος/η  αποστέλλει τα παρακάτω στοιχεία στο spitha.thermaikou@gmail.com 
Ονοματεπώνυμο:.......................
Περιοχή κατοικίας: ....................
e-mail: ........................................
Τηλέφωνο: .................................


Θα επικοινωνήσουμε το ταχύτερο δυνατόν μαζί του.
Φίλη / φίλε,  γειά σου.


Σε καλωσορίζουμε σε αυτή την πρώτη επαφή σου με την ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  «ΣΠΙΘΑ», που δημιουργήθηκε με τη Διακήρυξη της 1ης Δεκέμβρη του μεγάλου Έλληνα, ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.
Η επίσκεψή σου αυτή, σημαίνει ότι προβληματίζεσαι κι εσύ, όπως κι εμείς, που προσχωρήσαμε στην κίνηση πριν από εσένα, από αυτά που συμβαίνουν τελευταία, στην κοινωνία μας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, στη Διακήρυξή του , περιγράφοντας την τρέχουσα πραγματικότητα, λέει:
« Ο Μεγάλος Κίνδυνος σήμερα δεν είναι τόσο η οικονομική μας κατάντια αλλά η ίδια η ακεραιότητα της Πατρίδας.
Δεν διστάζω να σας πω ότι τα κατάφεραν πάλι να με κάνουν να νοιώθω ξένος στη χώρα μου.
Ο Μεγάλος Αδελφός, το μάτι της Εξουσίας, έχει μπει πια για καλά στα σπίτια μας, μας παρακολουθεί και προσπαθεί με το ψέμα, τη διαστρέβλωση και την ανηλεή προπαγάνδα να γίνουμε κάποιοι άλλοι. Οπως αυτοί, που έμαθαν να ζουν μόνο με αφεντικά και να εφαρμόζουν πειθαρχικά τις επιθυμίες και τις εντολές τους.
Μόνο που σήμερα, πίσω από τα ελληνικά τους ονόματα και την ελληνική γλώσσα, κρύβονται κάποιοι ξένοι που με χίλια δυο μέσα, αλλά δυστυχώς και με χιλιάδες συμπατριώτες μας συνεργάτες, κατάφεραν και πάλι να μας διαιρέσουν, να μας αποπροσανατολίσουν, να μας ζαλίσουν, να μας οδηγήσουν στην άκρη του γκρεμού και να μας φοβίσουν τόσο πολύ για την ίδια μας την προσωπική υπόσταση, ώστε να μην μπορούμε να δούμε γύρω μας τους μεγάλους Εθνικούς κινδύνους που μας περικυκλώνουν απειλητικά».
Και προχθές, στην ομιλία του στο ΡΕΞ, στην Αθήνα, είπε:
«Πρέπει να το βροντοφωνάξουμε πως η Εξάρτηση σημαίνει ουσιαστικά ξένη κατοχή και επομένως ο αγώνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πολιτών είναι αγώνας απελευθερωτικός.
Και είναι χρέος μας να διαφωτίσουμε τον ελληνικό λαό για τον χαρακτήρα της προσπάθειας που οφείλει να κάνει για να σωθεί ο ίδιος, η οικογένειά του και η χώρα του.
Γνωρίζω εκ των προτέρων ως β΄ κατηγορίας πολίτης, ότι θα αγνοηθώ μεγαλοπρεπώς από την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που ελέγχει. Γι’ αυτό το λόγο απευθύνω την ερώτηση σε σας, τους απλούς πολίτες, μαζί με την προτροπή  
να αφήσετε κατά μέρος την παθητική σας στάση και με κάθε τρόπο να απαιτήσετε τα δικαιώματα που έχετε ως οι μόνοι «ιδιοκτήτες» αυτής της χώρας.

Δεν είστε ένοικοι, ούτε παρίες.

Είστε τα Αφεντικά και θα πρέπει να το αποδείξετε στην πράξη.


Και συνεχίζει, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και σε όλο το πολιτικό κατεστημένο: « Μη μας αναγκάσετε να δείξουμε ξανά σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει ένας Λαός απελπισμένος. Μην ξεχνάμε πόσες φορές οι Έλληνες κατάφεραν να μεταβάλουν την απελπισία τους σε δύναμη και τότε αλλοίμονο σ’ αυτούς που θα βρεθούν μπροστά τους. Μη σας ξεγελάει το γεγονός ότι σήμερα φερόμαστε ακόμα σαν ζαλισμένα αρνάκια. Σκεφτείτε μόνο με πόσα ψέματα και αυταπάτες έχουν ποτίσει έως σήμερα τους Έλληνες. Κάθε μέρα όμως που εσείς θα τους βοηθάτε με τις σκληρές σας αποφάσεις να ανακαλύπτουν την αλήθεια, τα αρνάκια θα μεταβάλλονται σε πολίτες υπεύθυνους και αποφασισμένους να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.
Αυτό ίσως πάρει λίγο καιρό.
Αλλά όταν θα σχηματισθεί το ποτάμι της διεκδίκησης όλων αυτών που μας έχουν κλέψει, τότε καμιά δύναμη δεν θα σταθεί ικανή να το σταματήσει. Το οργισμένο ποτάμι θα ξέρει καλά προς τα πού θα πρέπει να πάει για να κερδίσει αυτά που του ανήκουν.
Σκεφτείτε πότε και πόσοι θέλησαν ως τώρα να το εμποδίσουν τις τελευταίες δεκαετίες και πού βρίσκονται σήμερα. Γιατί είναι ιστορικός Νόμος ο Λαός πάντα να νικά. Φτάνει να το θελήσει.
Και θα το θελήσει.
Γρήγορα.
Πιο γρήγορα απ’ ό,τι μερικοί το περιμένουν.
Ήδη αυτή τη στιγμή μπαίνουν τα θεμέλια, ώστε αυτή η σιωπηλή και διάσπαρτη πλειοψηφία των Ανεξάρτητων Πολιτών να μπορέσει να εκφραστεί συλλογικά και ενιαία. Και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος.
Και συνεχίζει: «Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά να αναδιπλωθούμε στον εαυτό μας, για να αναζητήσουμε δύναμη από τις παραδόσεις που ο καθένας κλείνει μέσα του και στη συνέχεια να συναντήσουμε τους αληθινούς πατριώτες που νοιώθουν και σκέφτονται όπως εμείς, αντλώντας δύναμη ο ένας από τον άλλο, έως ότου γίνουμε χιλιάδες. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εξοντώσουμε το τέρας της ξένης εξάρτησης.
Πιστεύω ότι εκεί που έφτασαν τα πράγματα δεν υπάρχει άλλη λύση από τη φωνή του Λαού.
Η οργή του Λαού πρέπει να μετουσιωθεί σε μια τέτοια κραυγή, που να συγκλονίσει συθέμελα το σάπιο οικοδόμημα της Εξάρτησης, που μας οδηγεί κατ’ ευθείαν στο απόλυτο Χάος.
Δεν υπάρχει άλλη λύση!
Γι’ αυτό σας καλούμε όλους και όλες να μπείτε από αύριο κιόλας σ’ αυτό τον υπέρτατο αγώνα, όλοι μαζί ενωμένοι σφιχτά σα μια γροθιά με μόνο μία σκέψη, την αγάπη για την Πατρίδα.
Ας αφουγκραστούμε το Λαό και με χιλιάδες «Σπίθες», ας τον βοηθήσουμε να πάρει επί τέλους την τύχη της χώρας στα χέρια του.

Το πώς και το πότε, θα το κρίνουν οι εξελίξεις και ο ίδιος ο Λαός.

Η δική μας σκέψη θα οδηγεί σταθερά στους μεγάλους στόχους που θέσαμε:

·        την Εθνική Ανεξαρτησία,
·        την Λαϊκή Κυριαρχία,
·        την Πατριωτική Αναγέννηση
·        και τη βαθειά μας πίστη ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα».

Με αυτά τα λόγια του μεγάλου μας Μίκη, σε καλωσορίζουμε σ΄αυτή μας την πρώτη επαφή και περιμένουμε τη επόμενη ζωντανή μας συνάντηση για την παρουσίαση της κίνησής μας και του τρόπου δράσης που προτείνει.

Περισσότερα για τις βασικές αρχές και κατευθύνσεις της Κίνησής μας, μπορείς να βρεις στη σελίδα "ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ", αλλά και βλέποντας και ακούγοντας τα σχετικά videos του Μίκη Θεοδωράκη, στην πρώτη σελίδα αυτού του ιστοχώρου μας.