Ακολουθώντας την προτροπή του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη, συγκροτείται ομάδα πρωτοβουλίας ανεξάρτητων Θεσσαλονικέων και καλούμε κάθε συμπολίτη που συμμερίζεται τις αρχές και τους στόχους της ιδρυτικής διακήρυξης, να συστρατευθεί μαζί μας.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Πρόταση

7 Μαρτίου 2011

Προς
Τους Σπιθιστές και Σπιθίστριες της ΣΠΙΘΑΣ ΠΕΡΑΙΑΣ

Πρόταση του Όθωνα Ιακωβίδη

Φίλες και φίλοι,
Λίγες μέρες μετά την εκπληκτική επιτυχία της εκδήλωσης του Βελλίδειου, στην οποία όλοι συμβάλλαμε, καλούμαστε να οργανώσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, ώστε να αξιοποιηθεί η ωριμότητα της λαϊκής θέλησης (που έδωσε βροντερό και ψυχωμένο «παρών») για αντίσταση στην βούληση των δυναστών μας.

Με τη σκέψη αυτή, περιμένω την άποψη του καθ’ ενός μας, επί κάθε σημείου των παρακάτω προτεινομένων:

1. Όλα τα μέλη της ΣΠΙΘΑΣ μας, να «συσκέπτονται» και ηλεκτρονικά, όπως αρχίζει να γίνεται με την πρότασή μου αυτή. Αρκεί η καταγραφή της άποψης του καθ' ενός, στον χώρο "Δημοσίευση Σχολίου", κάτω από κάθε εισήγηση.
2. Ο καθ’ ένας μας, δηλώνει (με e-mail του στη διεύθυνση spithathermaikou@gmail.com) ότι αποδέχεται (α) το πνεύμα της Διακήρυξης της 1ης Δεκέμβρη και (β) τον κανονισμό λειτουργίας, όπως περιγράφεται στο κεντρικό site της κίνησης, www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr στο μέρος «ταυτότητα», με τίτλο «ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ».
3. Αποφασίζουμε (με πλειοψηφία 50% +1) αν θέλουμε εκλογή ή κλήρωση για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας (και ενός αναπληρωτή του) στην Γενική Συνέλευση Πόλης (Θεσσαλονίκης). Ζητείται από τον καθ’ ένα να πεί τη γνώμη του.
4. Ο πρώτος στόχος της ΣΠΙΘΑΣ μας, από σήμερα και για τους επόμενους 3-4 μήνες, θα πρέπει να είναι ο πολλαπλασιασμός των σπιθιστών. Στο σημείο αυτό, παροτρύνονται όσοι και όσες διαμένουν εκτός Περαίας, να συγκροτήσουν ΣΠΙΘΑ, στον τόπο τους.
5. Για την μεθόδευση της συνεχούς προσπάθειας προσέλκυσης των συμπολιτών μας στις ΣΠΙΘΕΣ, υπάρχει έτοιμη σχετική πρόταση, που θα διατυπωθεί στην επόμενη σύσκεψή μας.
6. Προτείνεται η επαφή μας με τις άλλες ΣΠΙΘΕΣ της Θες/νίκης, για τη συγκρότηση της Γεν. Συνέλευσης Πόλης (Θεσσαλονίκης), ώστε μέσα στα ευρύτερα αυτά πλαίσια, να αναπτυχθούν τομεακές δραστηριότητες (π.χ προτάσεις για ανάπτυξη αλληλεγγύης, προτάσεις για τη διαμόρφωση μίας «πρότασης επί της Οικονομίας», ή μίας «πρότασης για βαθειά τομή στο Σύνταγμα», μίας «πρότασης για την καταπολέμηση της ανεργίας», κλπ) στις οποίες θα συμμετέχουν μέλη από όλες τις ΣΠΙΘΕΣ του Νομού.


Πέραν όλων αυτών, όποιος/όποια έχει να ρωτήσει κάτι επί των παραπάνω, ή να προσθέσει προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα, τις καταθέτει.
Ο διάλογος, μεταξύ μας, άρχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου